Monday, November 05, 2012

Toasty s hruškou a syrom Brie..

..jedna z ďalších rýchlych chuťoviek vhodná pre návštevy i na posedenie pri vínku vo dvojici. Jedna rada: papajte to ihneď po vytiahnutí z rúry, čiže teplé :)

biela francúzska bageta
olivový olej
hrušky 1-2 (závisí od množstva a veľkosti)
maslo
1PL hnedého cukru
2PL balsamica
syr Brie

Bagetku si nakrájame, položíme na plech a potrieme olivovým olejom a dáme zapiecť do rúry na 180C, približne na 8 minút. Hrušky si nakrájame na plátky. Na panvici si rozpustíme maslo, pridáme kúsky hrušky a posypeme cukrom. Takto necháme cukor na hruškách jemne skaramelizovať - približne 4 minuty. Polejeme balsamicom a hrušky dusíme ďalšie 2 minúty. Medzitým na bagetky pridáme plátky syru Brie a vložíme naspäť do rúry na 4 minúty, aby sa syr roztopil. Po vytiahnutí už len obložíme hrušky a môžeme vychutnávať.. :)

Bon appétit!


Photo by me

No comments:

Post a Comment